Beléptető rendszerek

Beléptető rendszerek

beléptető rendszer

Egy modern irodában az informatikai hálózat szerves részét képezhetik az IP alapú beléptető rendszerek. Ezeknek a rendszereknek két alapvető célja van: a biztonság és a termelékenység növelése. Használatukkal jogosultságokhoz kötve szabályozható, és felügyelhető a mozgás az iroda vagy munkahely védett területein, mint pl. a pénztár, raktár, irattár, parkoló stb. Plusz funkcióként szerepel a beléptető rendszerek esetében még annak a lehetősége, hogy készíthető akár valós munkaidő nyilvántartás is a bejárati ajtók belépési és kilépési adatainak lekérésével.

A vállalatok körében napjainkban a dolgozók beléptetése során a legkedveltebb a kártyaolvasó, az ujjlenyomat olvasó, vagy PIN kódos módszer alkalmazása.

kártyás beléptető rendszer

A beléptető rendszerek legelterjedtebb azonosítási módja a kártyás rendszer, amely egy műanyag kártyába épített RFID chip-et alkalmaz, ami kártyaolvasóhoz való közelítése során történik meg a belépni kívánó azonosítása. A kártyaolvasók akár már meglévő, egyéb kártyás rendszerekhez tartozó kártyákkal is használhatóak, vagy akár beléptető rendszernél alkalmazott kártyák alkalmasak lehetnek még a központi nyomtató eszközök költség kontroll hozzáférésénél azonosításra. Fontos megemlíteni, hogy napjaink fejlett technológiájának köszönhetően, a mobiltelefonok nagy része tartalmaz programozható RFID chip-et, amely kiválthatja a dolgozók kártyáit a belépéskor.

Komolyabb védettségi szintet igénylő helyeken, ahol az ellopott vagy lemásolt kártya használatának az esélyét minimálisra szeretnék csökkenteni, ott a beléptetési rendszert biometrikus azonosítás is helyettesítheti vagy kiegészítheti. A legelterjedtebb ezeknél a rendszereknél az ujjlenyomat-olvasó, de elérhető még retinaszkenneres, hangfelismeréses, tenyérlenyomattal működő, illetve kamerás arcfelismerő rendszer is.

Integrált biztonságtechnika

Az IP alapú illesztés segítségével a kapuk hozzáférhetősége, és használata központilag programozható és lekérdezhető, monitorozható akár egy irodából is. Valamint az integrált beléptető rendszerek hasznos kiegészítője lehet a távvezérlés is, amelynek segítségével távolról is lehet az ajtók nyitódását és záródását vezérelni, illetve előre beprogramozott utasításokat kiadni, riasztórendszereket aktiválni.

Továbbá a beléptető rendszerek a biztonsági kamerás megfigyelő rendszerrel integrálva képesek a belépési eseményekhez képet, videót párosítani. Amely gyors képi azonosítás és személy mozgás lekérdezése egy esetleges riasztás során alapvető fontosságú lehet.

Beléptető rendszer telepítése

A beléptető rendszerek telepítése először is igényfelméréssel és tervezéssel indul, amely során a jelenlegi igények mellett, a potenciális jövőbeli igények és új technológiák integrálhatóságának a megtervezését is szem előtt tartjuk.

A felmérés során megállapított igények és a költségvetés ismeretében, a legmegfelelőbb rendszer kerül bele az ajánlatba

Szolgáltatás érdeklődés

Érdeklődik szolgáltatásunk iránt?
Az alábbi űrlap segítségével küldje meg nekünk adatait és felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Név*
Cím*
Telefon*
E-mail*
Üzenet*