Biztonságos nyomtatás

Biztonságos nyomtatás

biztonságos nyomtatás

Azonosított nyomtatás

Napjainkra a multifunkciós nyomtatók, a munkahelyi környezet értékes erőforrásai közé tartoznak. Aminek okán, meglehetősen kockázatos lenne figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy ezek az eszközök adatbiztonság szempontjából sérülékenyek, akárcsak más hálózatot elérő digitális eszköz. Ráadásul az is súlyosbítja a helyzetet, hogy ezeket a multifunkciós nyomtatók egy egész irodát kiszolgálnak, ahol egyszerre sokkal több felhasználó osztozik, mint bármely más eszközön. Éppen ezért fontos, hogy vállalata az MFP-k körüli biztonság erősítése érdekében bevált és hasznos módszerekre támaszkodjon.

Felhasználó azonosítás

Az MFP-k esetében a legsérülékenyebb pontként azonosítható az, hogy bárki névtelenül nyomtathat rajta. Melynek kiküszöbölésre nagyszerű megoldást jelenthet a PIN-kódos, chipkártyás vagy a biometrikus felhasználó-azonosítás, amelynek révén adott dokumentumot csak az a személy nyomtathatja ki, aki jogosult annak tartalmához.

Ennek a megoldásnak számos előnye is van a vállalata számára: az érzékeny dokumentumok nem fognak felügyelet nélkül heverni az MFP tálcáján, és a felhasználók is sokkal jobban oda fognak figyelni arra, hogy csak annyi példányt nyomtassanak amennyi tényleg szükséges, ezáltal óvják is a környezetünket. Továbbá az MFP-k felhasználói azonosításának az alkalmazása esetében fontos előnye még a munkáltatónak az, hogy a gépek részletes információkat tudnak szolgáltatni felhasználóként vagy költség helyenként a nyomtatási költségekről, amelyek biztosítani tudják a teljes kontrollt a nyomtatások, fénymásolások, szkennelések és faxolások felett.

Az előnyökhöz sorolható még az is, hogy az azonosított felhasználók munkáját abban is képesek segíteni a nyomtatók, hogy azokat akár személyenként is testre lehet szabni, vagy akár minden eszközön azonos kezelő felülettel ellátni, amely nagymértékben leegyszerűsítheti és felgyorsíthatja a készülékek alkalmazását, kiküszöbölve az esetleges hibafaktorokat.

Szolgáltatás érdeklődés

Érdeklődik szolgáltatásunk iránt?
Az alábbi űrlap segítségével küldje meg nekünk adatait és felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Név*
Cím*
Telefon*
E-mail*
Üzenet*