Hírek az informatika és az irodatechnika világából
 

Hírek

Hasznos információk távoktatáshoz

Magyarország miniszterelnöke bejelentette, hogy a koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzet következtében 2020.03.16-ától kezdve, az iskoláknak távoktatásra kell áttérniük. Az átállás a kezdetekben igen sok nehézséget okozhat tanároknak és diákoknak egyaránt. Alábbiakban összegyűjtöttünk pár hasznos információt és szoftveres megoldást a kialakult helyzet áthidalásához.
   

A hackerek a koronavírus megjelenését is a saját javukra fordítják

Ahogyan Földünk legügyesebb manipulátorai, úgy a hackerek is nagyon jól ráéreztek arra, hogy hogyan lehet könnyebben tőrbe csalni az embereket. Napjainkban a társadalmat leginkább foglalkoztató, a hírekben is leggyakrabban említést nyerő koronavírus hullámot ők is igyekeznek számukra jövedelmezően meglovagolni.
   

Operációs rendszerek és a vírusok

Napjainkra a számítógépes kártevők szerzőinek és terjesztőinek a száma egyre inkább növekszik, amelynek következtében évről-évre, hónapról-hónapra egyre több velük kapcsolatba hozható incidens történik a nagyvilágban.
   

Egy nyomtató is jelenthet biztonsági kockázatot

Napjainkra számos tanulmány bebizonyította már, hogy a multifunkciós nyomtatók nem megfelelő védelme könnyen jelenthet kiskaput egy rosszindulatú szoftver vagy egy zsarolóvírus támadás esetén. Éppen ezért, a védelem nélkül működtetett nyomtatók jelentős biztonsági kockázatot képviselhetnek egy szervezet hálózatára és erőforrásaira vonatkozóan egyaránt. Ebben a cikkben arról olvashat bővebben, hogy hogyan gondoskodhat hálózata biztonságos működéséről.
   

Újgenerációs IoT kamerarendszerek

A Konica Minolta közös fejlesztésbe kezdett a MOBOTIX IP-kameragyáróval 2019. október 1-től, aminek köszönhetően a legújabb német fejlesztésű és gyártású, IP-alapú biztonsági MOBOTIX kamerarendszerek érhetőek el itthon a Konica Minolta Mobotix viszonteladó partnereinek forgalmazásában.
   

Innováció az ipari nyomtatásban

Labelexpo 2019 - A Konica Minolta és az MGI bemutatja a legújabb innovációit a címkenyomtatás terén. Az érdeklődő felhasználók megtekinthették az Accurio Label 230 berendezést.
   

Nem megfelelő a vállalatok biztonságtudata

Hetente érkeznek hírek újabb és újabb vállalatokat érintő adatlopásokról, kiszivárgásokról, amelyek sokszor azért is jöhetnek létre, mert a dolgozók a hackereknek könnyű támadási felületet nyújtanak a gyenge minősítésű jelszavak használatával.
   

Te kinek szólsz, ha bajban vagy - avagy mi lenne velünk rendszergazda nélkül?

A rendszergazdák tipikusan olyan emberek a vállalatok életében, akik mindaddig meghúzódnak a háttérben, amíg fel nem merül egy működést gátló, azonnali megoldást igénylő probléma. Ilyen, a zavartalan működést akadályozó probléma lehet például egy lefagyott gép, elfelejtett jelszó, leállt nyomtatás, vírustámadás és még sorolhatnánk, amelyek azonnali megoldást kívánnak a rendszergazda kezei által.
   

Adatbiztonság fontossága a nyomtatásban

Sajnos még napjainkban is számtalanszor előfordul, hogy nagyon sok vállalat még mindig nem kezeli prioritásként a nyomtatás biztonságát, annak ellenére, hogy több mint 60 százalékukat már érte nyomtatással összefüggésbe hozható adatszivárgás, derült ki a Quocirca felméréséből.
   

WORKPLACE HUB

2017. március 23-án Berlinben, nemzetközi sajtótájékoztatón került bemutatásra a Konica Minolta Inc. legújabb, vállalatoknak szóló innovatív IT megoldása. Az anyavállalat vezérigazgatója, Shoei Yamana ünnepélyes keretek közt jelentette be a jövő munkahelyét képviselő korszakalkotó megoldásunkat, a WORKPLACE HUB-ot.
   

Apple Airprint kompatibilis Konica Minolta nyomtatók

Az Apple Airprint funkcióval Iphone, Ipad vagy Mac készüléke automatikusan észleli az azonos hálózathoz csatlakozó többfunkciós nyomtatót illetve a multifunkciós eszközön szkennelt dokumentumokat elküldi a Mac készülékre.
   

bizhub Legal - jogi intézmények munkafolyamatait támogató megoldás

A kifejezetten jogi intézmények részére készült megoldás, a napi üzletmenetben nyújt támogatást. A bizhub Legal a Konica Minolta portfólióját képező multifunkciós berendezéseivel, valamint dokumentumkezelési- és ITS megoldásaival kombinálva olyan teljes körű megoldást nyújt a szektor képviselőinek, amely a jogszabályi és iparági szabványoknak is teljes mértékben megfelel. Ráadásul mindezt egy olyan területen, ahol az adatvédelem, a jogszabályi és iparági szabványoknak való megfelelés kiemelt szempontnak számítanak.
   

A Konica Minolta 3 BLI Pick díjat nyert kiemelkedő eredményeiért

A Konica Minolta ismét díjakat szerzett: a dokumentumkezelési megoldások területén egyik vezető szerepet betöltő vállalat hármat megszerzett a BLI Winter Pick 2015 díjak közül. Két díjjal jutalmazták az A4-es multifunkciós berendezések, a bizhub 4750 és a bizhub C3350 kimagasló energiakezelési hatékonyságát. A harmadik díjat szintén a bizhub C3350 szerezte meg kimagasló eredményeiért a közepes méretű vállalkozások számára kifejlesztett A4-es multifunkciós berendezések közül. A Buyers Laboratory LLC (BLI) egy független vállalat, amely kiértékeli a dokumentumkezelési berendezéseket és irodai alkalmazásokat különböző követelmények alapján. A vállalat évente kétszer díjazza azokat a termékeket és megoldásokat, melyek az adott kategórián belül jobban teljesítenek a versenytársak termékeinél.
   

Konica Minolta vezetéknélküli nyomtatási megoldások

A változó munkafeltételek alapvető változásokat idéznek elő a közös munkavégzésben is; az információnak és a dokumentumoknak helytől függetlenül elérhetőnek kell lenniük. A munkaerő-mobilitás jelentősen megnöveli a mobil eszközök használata iránti igényt a munkavégzésben is. 2015-re az okostelefon és táblagép használók több mint fele várhatóan a mobil eszközéről fog nyomtatni. A mobileszköz-használók elvárásainak megfelelően a Konica Minolta négy új vezeték nélküli nyomtatási megoldással bővítette vezeték nélküli lehetőségeit: AirPrint, Google Cloud Print, Android Printing Framework és Mopria Print Service alkalmazás. A rövid hatótávolságú kommunikáció (NFC) segítségével a mobil nyomtatás még gyorsabb: a használók mobil eszközüket a Konica Minolta berendezéshez csatlakoztatva nyomtathatnak. Ezen kívül nem csak vezeték nélküli környezetben szükséges a mobil nyomtatás. Ezért a Konica Minolta olyan, a vezeték nélküli környezetet támogató rendszerekkel látta el nyomtatási rendszereit, mint például a vezeték nélküli LAN hozzáférési pont mód vagy a WiFi Direct.
   

100%-os fényállóság a Konica Minolta digitális nyomdaipari rendszereiben használt tonerekkel

A Konica Minolta Simitri® HD E2 típusú rendszerben használt tonere 6-os szintű minősítést ért el a színtartósságot vizsgáló „Blue Wool” skálán1 a Fogra Forschungsgesellschaft Druck e.V. által végzett tesztek során. Emellett ezek a tonerek a Konica Minolta régebbi ipari nyomtatási rendszereiben használt korábbi Simitri® tonerek részére kiadott – 2011-ben a TÜV Rheinland által kibocsátott élelmiszer-biztonsági és a 2010-ben az INGEDE által adományozott tintamentesítési – tanúsítványok frissített verzióját is megkapták.
   

A Konica Minolta negyedszerre is elnyerte a BLI „A3 MFP Line of the Year” díját

Nem is kezdődhetne jobban a 2014-es év a Konica Minolta számára, mint a BLI “A3 MFP Line of the Year” díjának negyedjére való elnyerésével. Erre még nem volt példa a BLI történetében. A BLI (Buyers Lab), széles és szigorú kritériumrendszer alapján minden évben elismerésben részesíti a legjobb termékek gyártóit. A Konica Minolta minden téren meggyőzte a zsűrit: megbízhatóság, képminőség, használhatóság, hatékonyság. Az A3-as multifunkciós termékcsaládon felül a Konica Minolta négy további készüléke is díjat nyert. A BLI “Pick of the Year” díjat a bizhub C364e, bizhub C454e, bizhub 554e, valamint a bizhub 4700P, a közepes méretű munkacsoportoknak szánt fekete-fehér nyomtató is megkapta.
   

Automatizált dokumentumfeldolgozó megoldások SAP rendszerben

2015 június 23-án stratégiai SAP partnerünk rendezvényén az SAP vállalatirányítási rendszer iránt érdeklődők ismerhették meg automatizált dokumentum feldolgozó megoldásainkat.
   

Konica Minolta IT Solution Day

2014 október 16-án a Konica Minolta IT SOLUTION DAY rendezvény keretein belül a Graphax.hu Kft ügyfelei megismerkedhettek a vállalati tartalom- és dokumentumkezelést érintő folyamatokat célzó alkalmazásokkal és IT szolgáltatásokkal. A rendezvény helyszínéül a Ramada Resort Budapest szolgált. A kiállított Ferrari luxusautók a felgyorsult üzleti életben a korszerű rendszereket használók versenyelőnyét hívatottak képviselni. Az autókat partnereink a nap végén ki is próbálhatták.
   

Megnyílt irodaszer áruházunk

Örömmel értesítjük, hogy a Graphax Irodaszer Webáruház megnyitotta kapuit. Széles termékkínálattal és felhasználóbarát kezelőfelülettel várjuk kedves látogatóinkat.
   

Megérkezett az új Bizhub C224e/C284e/C364e és C454e/C554e

Már ismerjük az érintőképernyő kialakítását és funkcióit. Most felfedezzük a fejlettebb "E széria" képességeit. Lássuk mivel tud többet.
   

Bizhub nyomtató telepítése Linuxra

Az alábbi segédlettel bemutatjuk a Bizhub eszközök Linux rendszerre történő telepítési folyamatát. A telepítést egy Bizhub 43 típusú eszközzel végeztük.
   

Konica Minolta Premium Partner Day

2013 márciusában a Graphax.hu Kft a Konica Minolta Premium Partner Day rendezvényen ismertette meg ügyfeleit a Konica Minolta üzleti megoldásaival: Konica Minolta Optimalizált Nyomtatási megoldások, Ysoft SafeQ költségfigyelő rendszer, Document Navigator dokumentumarchiválás, PlatenPress változó adat nyomtatás, csekknyomtatás. A rendezvény helyszínéül a Chefparádét választottuk.
   

Az ÚJ Bizhub C224, C284, C364

Az új bizhub C224, C284 és C364 a díjnyertes Konica Minolta multifunkciós készülékek új generációja – immáron nagymértékben átdolgozott használhatósággal. Minden készülék kiemelkedő nyomtatási, szkennelési, másolási és faxolási képességekkel bír és többérintős kapacitív kezelőpanelt kaptak, mint a legtöbb okostelefon és tablet PC. A készülékekben alkalmazott energiagazdálkodási technológiáknak köszönhetően óvják környezetünket és alacsonyabb üzemeltetési költséggel rendelkeznek.
   

A Konica Minolta Magyarországot választotta – regionális logisztikai központ létesül Pátyon

Magyarországon alakítja ki a kelet- és közép-európai piacokat kiszolgáló logisztikai központját a Konica Minolta. A nyomtatástechnológiai megoldásokat gyártó és forgalmazó japán nagyvállalat a forgalom növekedésével és a piac bővülésével indokolja a logisztikai átszervezést, amelynek egyik nagy nyertese Magyarország lesz.
   

Bemutatkozik a Konica Minolta új, kisirodáknak szánt A3-as multifunkciós eszköze - bizhub 165

A Konica Minolta új berendezése ideális megoldást jelent a kisebb vállalatok és irodák számára, elsősorban strapabíró, kompakt kivitelezése, egyszerű kezelhetősége és multifunkcionalitása által. A bizhub 165 A3 másoló, szkenner és nyomtató egyben. Környezetbarát tulajdonságainak és hosszú élettartamú kellékeinek köszönhetően üzemeltetésük gazdaságos és környezetkímélő.
   

Konica Minolta nyomdagépek a Printexpo nyomdaipari és digitális technológiai szakkiállításon

2011. november 9-11 között rendezték meg a PRINTEXPO 15. nyomdaipari és digitális technológiai szakkiállítását. A Hungexpo G. pavilonjában a jeles márkák képviselői mellett, a Konica Minolta gyártómű bizonyult az egyik legnagyobb kiállítónak. Standja a pavilon központi részen helyezkedett el. A rendezvényen munkatársaink is jelen voltak.
   

Ismét tarolt a Konica Minolta! - Nyári BLI ’Pick of the year’ győzelmek

A Buyers Laboratory Inc. (BLI), egy híres független teszt laboratórium, amely az irodai nyomtató-másoló berendezések és szolgáltatások vizsgálatával, elemzésével foglalkozik, és mint minden évben ilyenkor most is kihirdette a nyerteseket.
   

A Konica Minolta bizhub PRO C6000 nyerte el 2011-ben az “Év nyomtatója” címet

A bizhub PRO C6000 digitális nyomdagép az EDP által megválasztott Év nyomtatója 2011-ben. A kompakt mérete és más különleges tulajdonságai azok, amelyek meggyőzték a zsűrit.
   

A BLI “Pick” díjjal jutalmazta a Konica Minolta új multifunkciós berendezéseit

A BLI “Pick” díjjal jutalmazta a Konica Minolta új multifunkciós berendezéseinek - Bizhub 223 és Bizhub 423 - termelékenységét és hatékonyságát. A Buyers Laboratory Inc. (BLI), egy híres független teszt laboratórium, amely az irodai nyomtató-másoló berendezések és szolgáltatások vizsgálatával, elemzésével foglalkozik, és 2011 első heteiben díjjal jutalmazta a Konica Minolta fekete-fehér multifunkciós berendezéseit. A BLI Pick of the Year díjjat a bizhub 223 és a bizhub 423 kapta.
   

Mobil nyomtatás és szkennelés mobilra a Konica Minolta PageScope Mobil alkalmazással

A Konica Minolta a Washingtoni Kongresszusi Központban tartott 2011 On Demand Konferencia és Kiállítás keretei között mutatta be legújabb fejlesztését a "PageScope Mobil" alkalmazást, mely az Apple iPhone, iPad, és iPod touch mobil eszközök és a Konica Minolta Bizhub berendezései közötti kommunikációt teszi lehetővé.
   

Green Label minősítés

A Konica Minolta 3 színes multifunkciós berendezése, a Bizhub C220, C280 és C360 megkapta a Hong Kong Zöld Tanács által kibocsátott Hong Kong Green Label tanúsítványt.
   

A Konica Minolta PRESS gépcsalád tagjai: PRESS C6000 és PRESS C7000

A központi másoló stúdiók (angolul: CRD) és a nyomdaipari szolgáltatók számára a Konica Minolta színes, digitális PRESS nyomógép családja új lehetőséget teremt a gyors, színes nyomtatás és a széles vertikumú, professzionális, integrált befejező (kötészeti) technológiák kombinálásával. Az új gépcsalád bizhub PRESS C6000 és bizhub PRESS C7000/P tagjai kiemelkedő képalkotási képességükkel és egyenletes nyomtatási minőségükkel a felső kategóriás színes nyomtatás új területét nyitják meg. A kivételes modularitás utánozhatatlan variálhatóságot és biztonságos adaptációt nyújt.
   

A szkennelés új generációja a Konica Minolta bizhub C652DS multifunkciós berendezése

A Konica Minolta bemutatja az új multifunkciós berendezését a bizhub C652DS-t, egyedülálló szkennelési tulajdonságokkal. A berendezés 2010 áprilisától érhető el. A duplex szkennerrel és a lenyűgöző szkennelési sebességgel maximálisan 156 lap/perc, a berendezés ideális archiváló megoldás a CRD-nek köszönhetően, a nagyobb munkacsoportoknak és részlegeknek. Továbbá a bizhub C652DS központi kommunikációs eszköz garantálja a magas minőségű és megbízható színes és fekete-fehér nyomtatást, másolást és faxolást.
   

Konica Minolta bemutatja parnerkapcsolatait a jobb megoldásokért az IPEX 2010-en

A Konica Minolta 2010-ben az IPEX-en bemutatja széleskörű nyomtatási megoldásait - a központi sokszorosító irodáknak, nyomdáknak és grafikai stúdióknak. A Konica Minolta nemcsak az egyéni tapasztalatai alapján, hanem a hálózati fejlesztésre specializált partnerekkel közösen alkalmazzák a szoftveres megoldásokat. A partnereink és a Konica Minolta szoftverfejlesztései valóban javítják a nyomtatási munkafolyamatokat, mint pl. a VDP – amely a munkaelosztás, dokumentum szerkezet és kimeneti menedzsment területén alkalmazható. Az “expect impact” – a Konica Minolta témája az IPEX 2010 kiállításon Birminghambe, Angliában – a nyomtatási megoldások szolgáltatója demonstrálni fogja, hogy a professzionális nyomtatás miként növelheti az üzleteiket, a nagyobb rugalmasságot és jobb szolgáltatást eredményezve.
   

Konica Minolta a “Green IT Bizottságban” a koppenhágai konferencián

2009. december 11-én Koppenhágában az ENSZ klímacsúcsán az IT ipar legnagyobb vállalati közül heten gyűltek össze, abból a célból, hogy megvitassák és megtalálják a megoldást globális szinten a széndioxid kibocsátás csökkentésére. Ken Osuga, a Konica Minolta Business Solutions Business Operations alelnöke prezentálta a nagyvállalat szén-dioxid kibocsátás csökkentéséért tett erőfeszítéseit és további célkitűzéseit a termékek teljes életciklusára vonatkozóan, beleértve a gyártás, az üzemeltetés és az újrafeldolgozás periódusát is.
   

Konica Minolta bizhub C220, C280 és C360 – az innovatív triumvirátus

Az új Konica Minolta bizhub C220, C280 és C360 berendezések ideális megoldást nyújtanak minden egyes iroda környezetben, ahol a nagyobb mennyiségű fekete-fehér dokumentumok előállítása mellett színes nyomtatásra is szükség van. Legyen szó akár másolásról, nyomtatásról, szkennelésről vagy éppen faxolásról, az új multifunkciós készülékek mindig magas minőség képviselnek, miközben alacsony költségek mellett üzemeltethetőek. Mindezen felül teljes mértékben megfelelnek a környezetvédelmi elvárásoknak is.