Hírek az informatika és az irodatechnika világából

Hírek


1234   


Hasznos információk távoktatáshoz

Magyarország miniszterelnöke bejelentette, hogy a koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzet következtében 2020.03.16-ától kezdve, az iskoláknak távoktatásra kell áttérniük. Az átállás a kezdetekben igen sok nehézséget okozhat tanároknak és diákoknak egyaránt. Alábbiakban összegyűjtöttünk pár hasznos információt és szoftveres megoldást a kialakult helyzet áthidalásához.
   

A hackerek a koronavírus megjelenését is a saját javukra fordítják

Ahogyan Földünk legügyesebb manipulátorai, úgy a hackerek is nagyon jól ráéreztek arra, hogy hogyan lehet könnyebben tőrbe csalni az embereket. Napjainkban a társadalmat leginkább foglalkoztató, a hírekben is leggyakrabban említést nyerő koronavírus hullámot ők is igyekeznek számukra jövedelmezően meglovagolni.
   

Operációs rendszerek és a vírusok

Napjainkra a számítógépes kártevők szerzőinek és terjesztőinek a száma egyre inkább növekszik, amelynek következtében évről-évre, hónapról-hónapra egyre több velük kapcsolatba hozható incidens történik a nagyvilágban.
   

Egy nyomtató is jelenthet biztonsági kockázatot

Napjainkra számos tanulmány bebizonyította már, hogy a multifunkciós nyomtatók nem megfelelő védelme könnyen jelenthet kiskaput egy rosszindulatú szoftver vagy egy zsarolóvírus támadás esetén. Éppen ezért, a védelem nélkül működtetett nyomtatók jelentős biztonsági kockázatot képviselhetnek egy szervezet hálózatára és erőforrásaira vonatkozóan egyaránt. Ebben a cikkben arról olvashat bővebben, hogy hogyan gondoskodhat hálózata biztonságos működéséről.
   

Újgenerációs IoT kamerarendszerek

A Konica Minolta közös fejlesztésbe kezdett a MOBOTIX IP-kameragyáróval 2019. október 1-től, aminek köszönhetően a legújabb német fejlesztésű és gyártású, IP-alapú biztonsági MOBOTIX kamerarendszerek érhetőek el itthon a Konica Minolta Mobotix viszonteladó partnereinek forgalmazásában.
   

Innováció az ipari nyomtatásban

Labelexpo 2019 - A Konica Minolta és az MGI bemutatja a legújabb innovációit a címkenyomtatás terén. Az érdeklődő felhasználók megtekinthették az Accurio Label 230 berendezést.
   

Nem megfelelő a vállalatok biztonságtudata

Hetente érkeznek hírek újabb és újabb vállalatokat érintő adatlopásokról, kiszivárgásokról, amelyek sokszor azért is jöhetnek létre, mert a dolgozók a hackereknek könnyű támadási felületet nyújtanak a gyenge minősítésű jelszavak használatával.
   

Te kinek szólsz, ha bajban vagy - avagy mi lenne velünk rendszergazda nélkül?

A rendszergazdák tipikusan olyan emberek a vállalatok életében, akik mindaddig meghúzódnak a háttérben, amíg fel nem merül egy működést gátló, azonnali megoldást igénylő probléma. Ilyen, a zavartalan működést akadályozó probléma lehet például egy lefagyott gép, elfelejtett jelszó, leállt nyomtatás, vírustámadás és még sorolhatnánk, amelyek azonnali megoldást kívánnak a rendszergazda kezei által.
   

Adatbiztonság fontossága a nyomtatásban

Sajnos még napjainkban is számtalanszor előfordul, hogy nagyon sok vállalat még mindig nem kezeli prioritásként a nyomtatás biztonságát, annak ellenére, hogy több mint 60 százalékukat már érte nyomtatással összefüggésbe hozható adatszivárgás, derült ki a Quocirca felméréséből.
   

WORKPLACE HUB

2017. március 23-án Berlinben, nemzetközi sajtótájékoztatón került bemutatásra a Konica Minolta Inc. legújabb, vállalatoknak szóló innovatív IT megoldása. Az anyavállalat vezérigazgatója, Shoei Yamana ünnepélyes keretek közt jelentette be a jövő munkahelyét képviselő korszakalkotó megoldásunkat, a WORKPLACE HUB-ot.
   


1234