Újgenerációs IoT kamerarendszerek

Újgenerációs IoT kamerarendszerek

Újgenerációs IoT kamerarendszerek A Konica Minolta közös fejlesztésbe kezdett a MOBOTIX IP-kameragyáróval 2019. október 1-től, aminek köszönhetően a legújabb német fejlesztésű és gyártású, IP-alapú biztonsági MOBOTIX kamerarendszerek érhetőek el itthon a Konica Minolta Mobotix viszonteladó partnereinek forgalmazásában.


A Mobotix kamerák kiemelkedő jellemzője a kiváló minőség, a megbízhatóság, a robosztus ellenállóképesség és a hosszú élettartam (MTFB 80.000 üzemóra). Annak köszönhetően, hogy a kamerákban nincsenek mechanikai mozgó alkatrészek és a vázuk is strapabíró üvegszálból készült, az üzemeltetési és karbantartási költségük elenyésző. A Mobotix kamerarendszerek továbbá moduláris felépítésűek, ami által a felhasználóknak lehetősége van a saját, speciális igényeikre szabni az alkalmazásukat. Végezetül fontos előnyként említendő, hogy a kamerák a beépített analitikai lehetőségek révén, és az egyéb IoT eszközökhöz való kapcsolódással számos területen alkalmazhatóak üzleti célokra.

mobotix kamerarendszerek

Kiemelkedő biztonság

A gyártó etikus hackerekkel együttműködve igyekszik feltárni és kizárni minden sebezhetőséget, backdoor lehetőséget a kameraszoftverből, amely frissítés publikálása csak 100 százalékos hibamentes és megtámadhatatlan státusz megléte során történik meg.

A MOBOTIX rendszer része továbbá a szoftver is, amely a kamerákkal együtt kerül telepítésre, így nem kerül külön költségbe a vásárlónak.

Egyedülálló technológiai megoldások

Mobotix kamerarendszer vásárlása esetén egyáltalán nincs szükség menedzsment-szerverre, így kiküszöbölésre kerülnek a szerver által okozott hibafaktorok. A központi szerver feleslegessé tétele azáltal történhet meg, hogy a kamerák önmagukban képesek teljes értékűen ellátni mind a képalkotást és mind a képfeldolgozást is, amely a kamerákban levő erős hardvernek köszönhető.

Kiemelendő még az, hogy a kamerák erős hardverének köszönhetően kiváló képminőség jellemzi az élő és felvételeken látható, továbbá a Moonlight technológiának köszönhetően gyengébb fényviszonyok esetén rögzített képeket.

Abban a nem várt esetben amikor az egyik kamera meghibásodik, a többi eszköz fennakadás nélkül képes a rendszer többi részét működtetni.

Több mint kamera: intelligens szenzorcsomag

A kamerák akár 180 fokos látószögű optikával szállíthatóak, köszönhetően a moduláris felépítésüknek. Továbbá a kamerák rendelkeznek még beépített mikrofonnal, hangszóróval, giroszkóppal, intelligens mozgásérzékelővel és hőszenzorral is.

A hőszenzorok egyik legfejlettebb verziója a Thermal Radiometry hőkamera, például képes megállapítani a pontos hőmérsékletet az általa felügyelt helyiség bármelyik részén, így hatékony és preventív tűzvédelmet biztosít a vállalatok számára.

mobotix hőkamera

A Mobotix kamera beépített analitikájának köszönhetően továbbá képes tárgy vagy ember számlálására, hőtérkép készítésére és viselkedéselemzésre is élőkép vagy felvétel alapján. Az így nyert adatok felhasználásával pedig a rendszer intelligens feladatmegoldásra vagy válaszreakciók létrehozására képes, valamint az ezek továbbítására az esetlegesen hozzákapcsolt IoT rendszerhez.vissza a hírek rovathoz