A Konica Minolta Magyarországot választotta – regionális logisztikai központ létesül Pátyon
 

A Konica Minolta Magyarországot választotta – regionális logisztikai központ létesül Pátyon

Magyarországon alakítja ki a kelet- és közép-európai piacokat kiszolgáló logisztikai központját a Konica Minolta. A nyomtatástechnológiai megoldásokat gyártó és forgalmazó japán nagyvállalat a forgalom növekedésével és a piac bővülésével indokolja a logisztikai átszervezést, amelynek egyik nagy nyertese Magyarország lesz.

Tizenöt kelet- és közép-európai országot hivatott kiszolgálni az új logisztikai bázis, amelyet a főváros közelében fekvő Pátyon alakít ki a Konica Minolta. Az egész régiót kiszolgáló disztribúciós bázis nemcsak az új termékek, hanem az üzemeltetésükhöz szükséges kellék- és szervizanyagok raktározásával és elosztásával is foglalkozik. Az új központ a jövő év augusztusára éri el teljes kapacitását, amely napi öt kamion áru befogadását és kezelését, illetve naponta mintegy nyolcszázötven küldemény útnak indítását jelenti.

 
„Az elmúlt néhány esztendőben elért eredmények és a további dinamikus növekedésünk fenntartásához ésszerű logisztikai folyamatokra és megfelelő készletgazdálkodásra is szükség van” – nyilatkozta Ken Osuga, a Konica Minolta Európa elnöke. „Az új regionális központtal tovább növeljük a termékeink versenyképességét, a szállítási és logisztikai költségek optimalizálása pedig a végfelhasználói árakban is érezhető lesz.”
 
Az új logisztikai központ hatalmas kiterjedésű régiót szolgál ki. Magyarország mellett ez a bázis felel Ausztria, Szlovákia, Csehország, Románia, Ukrajna, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Albánia és Macedónia piacának ellátásáért is. 
 
„A Kühne+Nagel büszke arra, hogy a Konica Minolta kelet-európai terjeszkedésének meghatározó és hosszú távú stratégiai partnerének választotta, hiszen egy ilyen hatalmas ellátási lánc folyamatos és kiegyensúlyozott működtetése megbízható és magas színvonalú logisztikai megoldásokat követel. A Kühne+Nagel hálózata, világszínvonalú informatikai rendszere és egyedi igényekre szabott raktárlogisztikai megoldásai biztosítják mindezt a Konica Minolta számára” – mondta Jörg Hennecke a Kühne+Nagel kelet-európai alelnöke.
 
A beruházásnak köszönhetően mintegy harminc új munkahely is létrejön és közvetve további kétszáz-kétszázhúsz ember jut munkalehetőséghez hazánkban. Az 5000 m2 alapterületű logisztikai bázis ugyanakkor a későbbiekben más, a nyomtatóipari nagyvállalat ellátási láncába illeszkedő szerepeket is kap. A raktározás és árukezelés mellett a regionális központ az új irodai gépek plug&play előkészítésével és honosításával, a használt berendezések minőségellenőrzésével és újraértékesítésével, valamint hulladékkezeléssel és újrahasznosítással is foglalkozik a tervek szerint. Az értéknövelő szolgáltatásokat a japán nagyvállalat további beruházások keretében valósítja meg. 


vissza a hírek rovathoz


TERMÉKAJÁNLÓ

KONICA MINOLTA BIZHUB C220

22 lap/perc A3+ lapméret Fénymásoló Nyomtató Szkenner
Bérelhető már
9.900 Ft + ÁFA havidíjtól*

KONICA MINOLTA BIZHUB C258

25 lap/perc SRA3 lapméret Fénymásoló Nyomtató Szkenner
Bérelhető már
21.600 Ft + ÁFA havidíjtól*

KONICA MINOLTA BIZHUB C227

22 lap/perc A3 lapméret Fénymásoló Nyomtató Szkenner
Bérelhető már
21.000 Ft + ÁFA havidíjtól*

KONICA MINOLTA BIZHUB C224e

22 lap/perc SRA3 lapméret Fénymásoló Nyomtató Szkenner
Bérelhető már
20.800 Ft + ÁFA havidíjtól*

Szavazás

Ön mi alapján választja ki leginkább nyomtató berendezését?


 


FÉNYMÁSOLÓ BÉRLÉS

 

Munkatársat keresünk