Konica Minolta a “Green IT Bizottságban” a koppenhágai konferencián
 

Konica Minolta a “Green IT Bizottságban” a koppenhágai konferencián

2009. december 11-én Koppenhágában az ENSZ klímacsúcsán az IT ipar legnagyobb vállalati közül heten gyűltek össze, abból a célból, hogy megvitassák és megtalálják a megoldást globális szinten a széndioxid kibocsátás csökkentésére. Ken Osuga, a Konica Minolta Business Solutions Business Operations alelnöke prezentálta a nagyvállalat szén-dioxid kibocsátás csökkentéséért tett erőfeszítéseit és további célkitűzéseit a termékek teljes életciklusára vonatkozóan, beleértve a gyártás, az üzemeltetés és az újrafeldolgozás periódusát is.


A Konica Minolta, a Cisco, a Dell, a Fujitsu, a HP, az Intel és a Microsoft képviselői együtt folytattak tárgyalásokat, hogy közös erővel felvegyék a harcot a klímaváltozása ellen és értékelhető lépéseket tegyenek a megoldások érdekében a koppenhágai konferencián.
A vállalatok külön-külön beszámoltak az alacsonyabb káros anyag kibocsátás érdekében tett környezetvédelmi tevékenységeikről, továbbá tárgyalást folytattak, milyen innovációs fejlesztések és technológiai újítások szükségesek a közeljövőben.

Ken Osuga, a Konica Minolta Business Solutions Business Operations alelnöke bemutatta a vállalat környezetvédelmi politikáját és programját is. A Konica Minolta elsődleges céljai közé tartozik, hogy a 2005-ös évhez viszonyítva a 2015-ös pénzügyi évre a CO2 kibocsátást 20%-kal csökkentse a termékek teljes életciklusa folyamán. Példaként felhozható, hogy a korábbi hagyományos festékekkel ellentétben az új Simitri polimerizált toner előállítása során akár 40%-kal csökken a CO2 kibocsátás. Továbbá az alacsony hőmérsékleten történő fixálás révén akár 20%-kal csökkenhet a másoló és nyomtató berendezések energiafogyasztása. Mindezen felül kiemelendő a Konica Minolta eco kezdeményezései, mint például a “Zero Waste” program.

Ezen erőfeszítések és programok döntő szerepet játszottak abban, hogy az ENSZ a Konica Minoltát választotta a koppenhágai klíma változási konferencia egyik fő szponzorának. A mérések és vizsgálatok alapján a teljes CO2 kibocsátásnak megközelítőleg a 2%- át teszi ki az IT ipar, éppúgy mint a légiközlekedés. Azonban a felhasználói szokások megváltoztatása által és az energiatakarékos IT megoldások révén jelentősen csökkenthetőek a számítógépek, szerverek és a nyomtatók mindennapi energiafogyasztása. A folyamatos IT fejlesztéseknek és az új technológiáknak köszönhetően olyan intelligens és kreatív megoldások érkezése várható, amelyek új lehetőségeket teremtenek a globális erőforrások hatékonyabb felhasználásában.

A Green IT Bizottsági ülés megszervezése a Dán IT Ipari Egyesület és a Dán Kereskedelmi Kamara közreműködésével történt. A moderátori szerepet az Európai Környezetvédelmi Bizottság igazgatója, Jacqueline McGlade professzor töltötte be. További információért kérjük, látogassa meg a www.greenitpanel.com és a www.biz.konicaminolta.com/environment weboldalakat.

Forrás:
Konica Minolta Magyarországvissza a hírek rovathoz


TERMÉKAJÁNLÓ

KONICA MINOLTA BIZHUB C227

22 lap/perc A3 lapméret Fénymásoló Nyomtató Szkenner
Bérelhető már
21.000 Ft + ÁFA havidíjtól*

KONICA MINOLTA BIZHUB C258

25 lap/perc SRA3 lapméret Fénymásoló Nyomtató Szkenner
Bérelhető már
21.600 Ft + ÁFA havidíjtól*

KONICA MINOLTA BIZHUB C220

22 lap/perc A3+ lapméret Fénymásoló Nyomtató Szkenner
Bérelhető már
9.900 Ft + ÁFA havidíjtól*

KONICA MINOLTA BIZHUB C224e

22 lap/perc SRA3 lapméret Fénymásoló Nyomtató Szkenner
Bérelhető már
20.800 Ft + ÁFA havidíjtól*

Szavazás

Ön mi alapján választja ki leginkább nyomtató berendezését?


 

FÉNYMÁSOLÓ BÉRLÉS

MUNKATÁRSAT KERESÜNK